Bolu'da Gezilecek Yerler


Aşçıları ve yemekleri ile ünlü olan Bolu şehri, aynı zamanda doğal ve tarihi güzelliklerle mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Ülkemizi tanımak ve keşfetmek isteyen insanların bu güzel şehre mutlaka uğraması gerekir.

Burada karşımıza çıkan Bolu’da gezilecek yerler, gerçekten son derece sanatsal ve tarihi unsurlarla kendini göstermektedir. Diğer bir şekilde doğal güzellikler bakımından bu güzel şehri mutlaka ziyaret etmek ve güzelliklere yerinde tanıklık etmek önemli olacaktır.

Gölcük Tabiat Parkı

Ulusal parklar ve yaşam alanları konusunda mutlaka görülmesi gereken gölcük tabiat parkı, olağanüstü zenginliğe ve güzelliğe sahiptir. Yeşil ve mavi tonların buluşmasının yanı sıra, bitki örtüsünün farklı renkleri burada görkemli bir sonuç yaratmıştır. Ülkemizin en gösterişli ve kaliteli mekânlarından birini muazzam güzelliklerle değerlendirmek önemli olacaktır.

Seben Kaya Evleri

Doğal görünüm ve buna uyumlu mimari eserler için örnek gösterilecek olan Seben Kaya evleri, Bolu şehrinin gerçekten önemli bir geçmişini gözler önüne getirmiştir. Kayalara oyulmuş mekânlar muhteşem bir görüntü ortaya koyarken, yüzlerce yıl öncesine dayanan bu gözde mekân, olağanüstü ve gösterişli yapısıyla dikkat çekmektedir.

Kartalkaya Kış Turizm Merkezi

Ülkemizde kış turizmi konusunda önde gelen adreslerden biri Bolu-Kartalkaya’dır. Muhteşem bir doğal görüntü ve olağanüstü kayak pistleri ile Bolu Kartalkaya yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir.

Bolu Dağı

Görkemli ve ihtişamlı duruşa sahip olan Bolu Dağı, aynı zamanda oldukça geniş bir yerleşim alanına sahiptir. Ormanlar, vadiler, kanyonlar, bu dağ bünyesinde karşınıza çıkarken, genellikle yürüyüş yapmak ve kamp yapmak isteyen insanlar için burada önemli fırsatlar vardır.

Tokadi Hayreddin Türbesi

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bolu’da, özellikle geçmiş dönemin tarihi eserleri her zaman dikkat çekmiştir. Türk tarihinin önemli örneklerinden biri olan Tokadi Hayreddin türbesi, muazzam bir geçmişe ve önemli bir tarihe sahiptir. 16. yüzyılda yaşamış olan kanaat önderi, özellikle buradaki türbe ile yaşatılmış ve insanların önemli bir uğrak yeri olmuştur.

Seben Gölü

Bolu gibi güzel bir şehrin coğrafi fırsatları çok önemlidir. Bu bölgede pek çok farklı göl bulunmakla birlikte, Seben Gölü hem doğal güzelliği hem de rengârenk görüntüsü ile insanları etkilemiştir. Muhteşem bir bitki örtüsü ve kusursuz bir göl yan yana geldiğinde, kesinlikle gezilmesi ve görülmesi gereken çok güzel yerler burada karşımıza çıkmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu ve civarında çok fazla göl ve doğal oluşum var. Doğal güzelliklerin en önemli kaynaklarından biri olan Bolu, muhteşem gölleri ile dikkat çekmektedir. Bu bölgede yer alan Yedigöller Milli Parkı, kesinlikle bu ülkede yaşayan insanların ziyaret etmesi gereken bir adrestir.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelmiş olan bu muhteşem manzaralı yerler, mutlaka sizin tarafınızdan keşfedilmelidir. Kamp yapmak ve gezmek için çok güzel olan bu bölgeler, mutlaka ziyaret etmeniz gereken adresler arasında bulunmaktadır.